Friday, 22 November 2013

Al - Kisah...Haiqal berkhatan...

Assalamualaikum....semua..

Alhamdulilah...anak sulungku...Haiqal telah selamat berkhatan pada 16/11/2013...di Klinik Dr. Kasim...dengan kaedah klamp...macamana gupernye ye...tu.....hah nie aku kasi tunjuk ah..








(Sumber: Selamat Datang ke Blog Dr.Azwan)


....hah tu la rupanye.....


Kaedah ini dikatakan cepat dan mudah semasa proses berkhatan dan tidak perlu jahitan...selepas 5 hari...doktor meminta datang semula ke klinik untuk membuka klamp tesebut.... keburukan kaedah ini dikatakan semasa proses membuka...klamp tersebut akan melekat dan ia akan mengakibatkan  rasa kesakitan semula semasa awal bekhatan dahulu...

Hasil dari meng'google' ...maka ayahnya telah menyuruh si Haiqal nie berendam dalam besen supaya ia kembang dan mudah bila dibuka nanti...dan hasilnya...ia memang tidak menyakitkan sangat katanya....dan memang ia sakit semula tapi takla teruk sangat....sabojela...ia haiqal...kojap je tu...sian anak mama....

Lepas buka tu memang ...takut benar dia kalau kain pelekat tu menyentuh 'bebird' dia....punyela dia jaga sangat...dan nak kencing nie pun takut-takut......apalagi kalu masa nak bubuh ubat luka tu...mebebel lah sekali sekala mamanye nie....akhirnya hari nie...dah ok dah lukanya pun bertambah kering....dan dah kurang pedihnya....

Cerita pasal pantang makan ni..haa..makan ikan tengiri goreng kunyit jela hari2...dan bubuhla kuah-kuah sup sikit..kang tercekik pulak dia makan...air pun dia minum tak banyak ...katanye takut banyak dia kencing...kan pedih...macam2 haiqal nie...



Ha...ha..ha..nampak tak atas gambar tu...macamana rupenye cara nak ikat kain tu....tripod kamerala jawabnye jadi mangsa....kih..kih...idea si ayah...almaklumla...rumah bandar payah pulak nak cari pot nak memaku...cara nie pun bolehla....buat kengkawan yg ada tripod kat rumah tu...gunakan ajela ia..kalu tak de idea nak paku kat mana...mudah dan fleksibel...kih..kih...

Akhir kata....semoga anak mama nie....akan menjadi anak yang hebat di dalam semua bidang...samada pelajaran mahupun apa jua yang ia pelajari...semoga selepas  berkhatan nie...Haiqal bertambah matang, rajin solat dan rajin belajar ..selamat tinggal dunia kanak-kanaknye.....amin...

1 comment:

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...